Одного разу нічний менеджер кращого в Каїрі готелю вирішує врятувати красиву утриманку, але все закінчується трагічно - жінка гине, герой їде працювати в гори подалі від людей. Поки доля знову не зводиться його з людиною, відповідальною за смерть коханої жінки, що підштовхує його стати агентом британської розвідки. Причому, спочатку заради помсти за одну утриманку, потім - заради звільнення іншої. Ну, і звісно ж, заради благої ідеї - зупинити нехорошу людину, яка торгує в великих масштабах зброєю, включаючи хімічну. Зав'язка вже пахне трохи ретро кіно.

Ле Карре - письменник все-таки старого гарту, коли гострота сюжету кіно онлайн визначалася не кількістю несподіваних поворотів. Безумовно, це позначається на всіх його екранізаціях, навіть якщо режисери кіно переробляють їх під себе. А Сюзанн Бір і продюсери явно не ставили перед собою завдання висловитися або чогось навчити - як в результаті з'ясовується, вони всього лише хотіли зняти цікаву шпигунську кіно історію, таку британську «Батьківщину».

  

У них було все, що потрібно: ціла гора конфліктів між усіма персонажами - від межагентурних підлостей, бюрократичних проблем і теорій змови до особистих драм з зрадами, кинутими дітьми, мертвими коханими. І, звичайно, з любовним трикутником в центрі - між персонажами Хіддлстон, Дебікі і Лорі. Своїх сюжетних ліній в цьому кіно онлайн немає хіба що у зовсім другорядних персонажів, але побаченого і так вистачає для відчуття, що їх світ неймовірно тісний.

Правда, тут починає давати про себе автор першоджерела - подій навіть на ці шість часових серій насправді мало, всі ходи - класичні і багато в чому передбачувані, а персонажі - суцільні архетипи. Дебікі в ролі дівчини в біді - Джеймс Бонд переспав з десятками таких, Хіддлстон - впевнений в собі лицар, Лорі - простий цинічний бізнесмен, чисто доктор Хаус, але без совісті і співчуття. Та й всі інші у цьому кіно онлайн не кращі - Холландер як трохи прогнила і скептично налаштована права рука лиходія, Олівія Колман - як щось середнє між Клер Дейнс з тієї ж «Батьківщини» і Філіпом Сеймуром Хоффманом з «Найбільш небезпечної людини», і так далі. Словом, для жанру кіно онлайн все як зазвичай, хоча всі актори намагаються, включаючи давно Зледащіли Лорі. Мабуть, далося взнаки те, що свого часу він теж написав фільм онлайн про торгівлю зброєю і агента під прикриттям.

  

Тому що відбувається в кіно відчайдушно не вистачає серйозного напруження. Бір жодного разу не заходить далі легкої тривоги, вона ніколи і нікуди не поспішає, і стрілялки їй не важливі - тільки спокійна, навіть сонлива атмосфера старомодної шпигунської авантюри. Звідси і відчуття, що кожна серія як ніби триває в два рази довше, і зростаюча впевненість в тому, що головні герої викрутяться з чого завгодно. У цьому плані «Менеджер» так само схожий на кіно онлайн «Батьківщину», як «Спектр» на «Ультиматум Борна».

Якби сценарій містив якісь сюрпризи або серйозний посил (історія зачіпає, наприклад, сирійських біженців, але це просто антураж), то все вперлося б в обговорення смаку фломастерів. Але автори цього кіно не змінюють собі до самого фіналу - він рівно такий, щоб всім добре спалося, і якщо все-таки не буде другого сезону, то, напевно, навіть на краще. Кіно в результаті вийшло зовсім необов'язкове, в певному сенсі специфічне - для тих, кому важлива не історія, а стан - всі ці важкі погляди, романтичні вендети, середземноморські пейзажі і мартіні з горілкою для улюбленого красеня-шпигуна.

Взято з сайту: http://ukrainefilm.com/.