На сьогоднішній день, все рідше і рідше можна зустріти людину яка користується звичайним мобільним телефоном, і це не дивно, тому що прогрес не стоїть на місці, люди все більше і більше цінують свій простір, комфорт та час.

Погодьтесь, набагато зручніше мати при собі телефон, фотоапарат, друкарську машинку, калькулятор, набір мап, компас та, та багато інших потрібних речей. А ще краще мати їх всі в одному корпусі, та ще й такому, щоб вміщувався в кишеню. Саме тому сучасні мобільні телефони стають все більш розумними, і давно вже носять нове ім’я – смартфони. Сучасні смартфони за своїми параметрами вже можна з легкістю порівнювати з ноутбуками або навіть з недорогими стаціонарними комп’ютерами, а вбудовані камери все більше наближаються по якості до фотоапаратів. Коли виникає необхідність придбання засобу комунікації, більшості людей спадає на думку саме купити сучасний смартфон на сайтi Euro-technika.com.ua де можна зустріти великий вибір найсучасніших моделей смартфонів по доступній ціні. Тим більше, сьогодні смартфони по кишені кожному, все залежить лише від вимог до самого апарату.

В гонитві за покупцем, світові виробники постійно намагаються обігнати один одного. Завдяки цьому, в сучасних смартфонах з’являються нові цікаві, а інколи й просто неймовірні функції. Наприклад, шанувальники активного відпочинку можуть підібрати собі смартфон, який розділить їх стиль життя, адже смартфони вже навчилися не боятись ні бруду, ні води, і можуть навіть занурюватись на глибину, але на короткий проміжок часу. Для тих, хто багато подорожує існують смартфони з великим екраном, так що для перегляду фільмів в дорозі вже не потрібен ноутбук або планшет, а про прослуховування музики так і взагалі можна не казати – різноманітні програвачі вже давно переїхали з кишень на полички історії. Єдиним недоліком такого швидкого збільшення функцій смартфонів є їх невисока автономність у порівнянні зі звичайними телефонами. Висока частота процесора, потужний відео чіп та великий екран потребують великої кількості енергії. Але цю проблему можна легко вирішити за допомогою зовнішніх акумуляторів, але це вже тема для окремої розмови.