Морозиво з молока вдома може приготувати кожен

Майже всі полюбляють морозиво, а влітку такими ласощами не нехтує майже ніхто, тому шо морозиво і вгамовує спрагу і приємно освіжає, і дуже смачне. До того ж морозиво корисне, так як виготовляється з молока, а знаючи це, у багатьох напевно виникала ідея приготувати морозиво власноруч, і не зовсім не складно, треба лише мати необхідні інгредієнти, головним з котрих авжеж є молоко!

Найбільше за всіх морозиво люблять діти, адже такі солодощі їм дуже до снаги, але дорослі також їдять морозиво, тому подати своїм гостям такі ласощі завжди буде гарною ідеєю. А якщо вони узнають шо це морозиво було приготовлено власноруч, то спробувати такі ласощі вони напевно захотять. А все тому, що багато хто гадає, що приготування морозива своїми руками вдома – це занадто складний процес, але це зовсім не так – нічого легше не зробити. До того ж власноруч готуючи морозиво, можна доповнити його смак самими різними добавками винаходячи кожного разу новий рецепт.

Що треба для того, щоб приготувати морозиво з молока вдома?

Першим пунктом для підбору інгредієнтів з яких готується морозиво – є молоко, але воно не повинно бути жирністю менше двох з половиною відсотків (2.5%), інакше нічого гарного з цього не вийде. Можна купить для таких цілей саме звичайне молоко в супермаркеті.

Крім молока, для приготування морозива вдома також треба підготувати 2 столових ложки цукру виходячи з однієї склянки молока, одне куряче яйце та ванілін за смаком. Інші добавки можна класти лише самостійно експериментуючи.

По-перше, треба розбити куряче яйце та змішати його з цукром та ваніліном, але не збивати яйце. Найкраще вибирати глибоку ємкість для цього процесу. Після цього молоко заливається в ємкість за декілька етапів, ретельно перемішуючи всі інгредієнти кожного разу. Далі суміш нагрівають, але до кипіння доводити її неможна, так як після цього вся суміш замішується міксером.

На цьому приготування суміші для морозива закінчено. Майже готовий продукт із ємкості розливають по будь-яким формам (найкраще для цього взяти силіконові форми для випічки), та ставлять у морозильну камеру на деякий час. Точного часу в даному випадку бути не може, так як морозильні камери мають різну температуру. Один раз на годину, форми потрібно доставати та розмішувати морозиво вінчиком, щоб воно мало потрібну консистенцію. Як це робити правильно зрозуміти можна самостійно спробував це зробити власноруч.