Обладнання для громадського 

харчування бу: як вибрати

Успіх закладу громадського харчування залежить від декількох ключових компонентів (меню, інтер'єр, сервіс та обслуговування тощо). Одну з найважливіших ролей тут відіграє обладнання, оскільки від нього залежить якість приготовлених страв, швидкість обслуговування і рентабельність. Але професійна техніка коштує досить дорого, що особливо важливо для невеликих закладів. Тому варто купити обладнання для ресторанів бу, яке не поступається за якістю новому, але більш доступне за ціною.

Щоб не помилитися з вибором обладнання для кафе бу, ресторанів, барів та ін., слід звернути увагу на кілька моментів, крім необхідних технічних параметрів:

  1. Дата випуску - звичайно, чим новіше, тим краще, оскільки це свідчить про невеликий термін експлуатації, а також дозволяє легко знайти комплектуючі і запчастини, зробити дешевший ремонт при необхідності.
  2. Зовнішній вигляд пристрою – згідно зі статистикою, 30% закладів зачиняються в перший рік роботи, 60% - в період до трьох років. Тому обладнання для магазину бу, може бути відносно новим, але зношеним. Адже не всі власники дбайливо ставляться до техніки, намагаючись витиснути максимум і не турбуючись про стан агрегату. Важливо ретельно провести зовнішній огляд пристрою, щоб визначити недоліки та можливі неполадки.
  3. Гарантія – забезпечує впевненість в якості обладнання для ресторану бу, а також дозволяє уникнути проблем і додаткових витрат на ремонт.

БУ обладнання для ресторанів, кафе, бару, магазину і фаст фуду представлено в широкому асортименті на сайті інтернет магазину Торгоборуд. Ми забезпечуємо професійні консультації, допоможемо зупинити свій вибір на найбільш підходящому саме для Вас пристрої, будь то великі холодильні вітрини або шафи, пароконвектомати , або простий слайсер.

Види та особливості

Різноманітність техніки для закладів сфери HoReCa ускладнює процес вибору, тому важливо розібратися в представленому асортименті, перед тим як купити обладнання для кафе, ресторану бу. Виділяють кілька категорій, кожна з яких повинна бути представлена в будь-якому підприємстві громадського харчування:

  1. Холодильне обладнання – забезпечує збереження свіжості продуктів, заморожування, і демонстрацію готових страв (холодильні вітрини).
  2. Теплове обладнання – газові плити, плити електричні промислові, пароконвектомати і конвекційні печі та багато іншого – необхідна техніка, без якої не можливе функціонування кухні.
  3. Електромеханічне – слайсери, тістоміси, м'ясорубки, міксери та ін., покликані полегшити і прискорити роботу кухарів.
  4. Нейтральне – стелажі, столи, мийки, лінії роздачі та інший допоміжний інвентар для облаштування кухні та торгового залу, підтримання санітарно-гігієнічних норм.
  5. Посудомийна техніка, професійний посуд для кафе і ресторанів і т. д.

Крім призначення, вибираючи пристрої, важливо враховувати специфіку і спрямованість закладу громадського харчування.

Бу обладнання: специфіка

Кожне підприємство громадського харчування має свої особливості, які потрібно враховувати, вибираючи техніку:

  • Обладнання для ресторану бу – має бути розраховане на інтенсивну експлуатацію, відповідати статусу закладу, пропонованому меню, яке зазвичай більш вишукане і складне, ніж у кафе;
  • Бу обладнання для кафе – може бути більш простим і нескладним у використанні, але справлятися з великою прохідністю клієнтів;
  • Обладнання для бару бу – враховується специфіка закладу (обладнання для караоке бару бу, обладнання для суші бару бу і т. д.), а також загальні особливості (спрямованість на напої та коктейлі, а не на складну кухню);
  • Обладнання для магазину бу – основу складають торгові стелажі, демонстраційні холодильні та теплові вітрини тощо;
  • Обладнання для фаст фуду бу – залежить від спеціалізації підприємства, наприклад, для піцерії - печі для піци є перевагою; для пересувних точок фаст фуду, відповідно спрямованості – грилі для курей, апарати хот-дог та ін.


У будь-якому випадку, займаючись облаштуванням закладу харчування, варто зупинити свій вибір на уживаній техніці. Це дозволить уникнути зайвих витрат, що особливо важливо для підприємців-початківців з обмеженим бюджетом.