Обращение Святослава Пискуна, трижды генерального прокурора Украины, государственного советника юстиции первого ранга, заслуженного юриста Украины.

(подается на языке оригинала)

Шановні співвітчизники!

Щоб уникнути незаконне кримінальне переслідування, я разом зі своєю родиною був вимушений виїхати за межі України. Весь цей час я не сидів склавши руки, а зустрічався з відомими європейцями, намагаючись довести правду про те, що відбувається в Україні.

Дуже шкода, що ситуація в Україні вийшла з під контролю, перетворилася на криваву бійню. Враховуючи це, я закликаю і звертаюся, у першу чергу, до працівників Генеральної прокуратури України, до тих, які мене знають, працювали зі мною, і для яких поняття верховенства права та законності є неухильними у виконанні своїх посадових обов’язків.

Український народ довірив вам нагляд за дотриманням законності у державі. Закликаю вас твердо й неухильно виконувати тільки норми законодавства України, не дозволяти втягувати себе в політичні інтриги недолугих політиків, які штовхають нашу Батьківщину в прірву братовбивчої війни й хаосу. На вас покладається дуже велика відповідальність за нагляд за діяльністю правоохоронних органів, і від того, як ви будете реагувати на незаконні дії з боку порушників закону, буде залежати багато сотень життів українців.

Пам’ятайте, що ви несете відповідальність за долю людини, поставивши свій підпис під незаконним документом, і прийде час, коли кожна ваша резолюція і кожне ваше рішення будуть перевірені, і їм буде надана правова оцінка.

Звертаюся до судів України! Виносити від імені українського народу будь-які рішення за вказівкою, проханням або з політичних міркувань – це відвертий відкритий злочин. Не беріть на себе більше гріхів, ніж ви можете спокутувати. Пам’ятайте, що прийде час, коли перед Богом і людьми потрібно буде відповісти, а покарання за це будуть дуже серйозні, тому що сьогодні вирішується доля п’ятдесятимільйонного українського народу.

Я вже готовий повернутися в Україну і стати на захист законних прав українського народу.

20 лютого 2014 року. Брюссель.

По материалам Интерфакс-Украина