Премьер-министр Украины Арсений Яценюк поручил МВД и СБУ немедленно расследовать и проинформировать об убийствах Олега Калашникова и Олеся Бузины. Об этом он заявил во время селекторного совещания в Кабинете министров Украины, передает корреспондент РБК-Украина.

"Я звертаюсь до Служби безпеки України та до всієї правоохоронної системи: посилення заходів безпеки в країні перед травневими святами. Ситуація в країні непроста, тому захист і безпека громадян, боротьба з будь якими появами тероризму та сепаратизму, не відкладене розслідування вбивств, які були скоєні протягом останніх декількох днів: це громадянина Калашникова і громадянина Бузини, і превентивна робота по тому, щоб не допустити жодних провокацій, жодного загострення ситуації перед травневими святами", - заявив Яценюк.

Він доручив МВС повести окрему селекторну нараду зі всіма керівниками обласних управлінь МВС і до наступної середи подати йому звіт.

"Також прошу проінформувати громадськість про хід розслідування кримінальних справ щодо вбивств, які були скоєні. Таке інформування здійснити відповідно до вимог Кримінального процесуального закону для того, щоб не порушувати таємницю слідства", - підкреслив прем'єр.

Напомним, по делу Бузины допрашиваются 5 свидетелей.