Під час Революції Гідності, коли тисячі людей були об'єднані єдиною спільною метою, і кожен, чим міг, долучався до спільної справи, з'явився Благодійний фонд Ростислава Мельника.

Відомий український бізнесмен та президент корпорації "РІЕЛ" Ростислав Мельник благодійністю займається впродовж усієї своєї підприємницької діяльності.

Сьогодні Благодійний фонд Ростислава Мельника працює за трьома напрямками і основними з них є допомога українським воїнам, які боронять країну на Сході, та їхнім сім'ям, а також допомога родинам Героїв Небесної Сотні.

Бізнесмен переконаний, що Революція Гідності не тільки зародила в Україні хвилю нечуваного патріотизму – вона показала, що в українців є національна ідея, за яку вони готові боротись, навіть ідучи на смерть.

Свою активну громадянську позицію меценат пояснює кількома словами – не міг сидіти, склавши руки.

У буремні дні лютого 2014-го року, крім допомоги від Благодійного фонду, Ростислав Мельник брав активну участь у створенні самооборони, допомагав першим воїнам і порадами, і засобами.

Ростислав Мельник не приховує, що він є великим патріотом Львівщини, де народився, виріс і зараз працює як меценат.

Під час кривавих розстрілів 18-20 лютого на Євромайдані загинув 21 Герой зі Львова та області. Бізнесмен каже, що вже тоді відчував, що зобов'язаний допомогти родинам, які втратили своїх найкращих синів.

"Ми спробували зібрати всіх львівських забудовників, аби віддати шану Героям Небесної Сотні з Львівщини та допомогти родинам тих, хто боровся за нашу спільну свободу", – розповів меценат.

Рідним Героїв, які загинули на Майдані, корпорація "РІЕЛ" виділила чотири квартири у нових житлових комплексах.

Однією з родин, яка отримала помешкання від будівельної корпорації "РІЕЛ", є родина Бльоків – від кулі снайпера на Інститутській 20 лютого загинув їхній батько Іван Бльок.

Дружина Наталя пригадує, що чоловік вирішив їхати на Євромайдан в один з перших днів, а коли проводжали батька востаннє, він пообіцяв дітям повернутись героєм. Він повернувся Героєм Небесної Сотні.

Зараз родина Бльоків доробляє ремонт у новобудові у Львові на вулиці Торф'яній.

Звісно, що жодні гроші чи подарунки не повернуть дітям батька, а сім'ї – годувальника, але, на думку Ростислава Мельника, президента РІЕЛ, власне житло зробить життя родин Героїв Небесної Сотні більш комфортним.

"Зараз ми збираємо інформацію про потреби родин загиблих героїв Небесної Сотні і плануємо цілий комплекс робіт у цьому напрямку. Але наша головна мета – домогтися надання особливого статусу для родин Героїв Небесної Сотні», – наголосив Ростислав Мельник.