Ззовні, так само як і зсередини BMW X5 2016 р. незначно відрізняється від автомобіля попереднього року. Разом з тим, помітно покращилась якість оформлення інтер'єру, в чому Х5 залишається кращим, серед інших позашляховиків.

Якщо вашим пріоритетом є елітний автомобіль з розкішним та максимально функціональним салоном — купивши БМВ Х5 ви, без сумніву, отримаєте те на що очікуєте. Єдине, що змінилось — цей позашляховик більше не запроваджує стандарти свого класу.

Під капотом

Для БМВ Х5 доступно 4 двигуна з турбонаддувом та один електричний турбо-гібрид. Двигуни, які використовують тільки органічне паливо представлені бензиновим та дизельним рядними 6-циліндровими, також, двома V8, які відрізняються потужністю: 445 к.с. (xDrive50i ) або 567 к.с. (X5 M). Х5 xDrive40e експлуатує 4-циліндровий турбодвигун 2,0 л в поєднанні з інтегрованим електромотором, які разом генерують потужність 308 к.с. Всі зазначені двигуни сполучені із спритною 8-ступеневою трансмісією. Для більш раціонально використання палива, поузашляховик Х5 обладнаний системою старт/стоп, яка глушить двигун під час холостого ходу. Варто зазначити, що всі версії автомобіля Х5 з бензиновим двигуном, потребують використання виключно палива преміум-класу.

Інтер'єр та екстер'єр BMW X5 2016 року

Будучи облаштованим 2-ма рядами сидінь, цей атомобіль розрахований на 5-х пасажирів. Опційно може бути встановлений 3-ій ряд, що збільшує кількість посадочних місць до 7-ми, але він може видатись затісним. Спинки 2-го ряду сидінь складаються у співвідношенні 40/20/40. На практиці це дуже зручно при транспортуванні довгих лиж, коли можна скласти лише середю секцію. Останню версію системи БМВ iDrive із сенсорним центром управління легко зрозуміти, а основні елементи налаштування клімату та аудіо по-справжньому інтуїтивні.

З першого погляду на відстані на позашляховик BMW X5, може здатись що ви дивитесь на його молодшого брата Х3. Та це лише досить добра ілюзія. Спереду сучасний дизайн передбачає з'єднання фірмової решітки радіатора з корпусом фар, а корма Х5 була однією з перших обладнана розсікачем повітря "Aero Blades", для кращої аеродинаміки.

Нове у 2016 р.

У цьому році до модельного ряду БМВ Х5 приєдналась гібридна версія xDrive40e, яка дає можливість проїхати до 21 км винятково на електричній енергії, та демонструє показник витрати палива в 4,2 л/100 км.

В BMW X5 вам сподобається

Якщо ваш наступний позашляховик має бути настільки маневреним на дорозі, як найкращий спортивний седан — БМВ Х5 2016 р. очолює дуже короткий список потенційних варіантів.

В BMW X5 вам може не сподобатись

Маючи скромний обмежений бюджет для покупки авто, ви не будите розглядати БМВ Х5, оскільки він ніколи не відрізнявся демократичними цінами. Також, 3-й ряд сидінь доволі непрактичний та тісний.